
O banana medie (aproxiamtiv 126 grame) contine 110 calorii, 30 grame de carbohidrati si un gram de proteine. Bananele nu contin
grasime, colesterol si sodiu.
Mentinand nivelul scazut al sodiului in organism ajuta la
scaderea tensiunii. Bananele contin potasiu un mineral esential pentru functionarea
inimii. Fibrele, potasiul, vitamina C si B din componenta bananelor
imbunatatesc sanatatea. O crestere a cantitatii de potasiu impreuna cu o
scadere a cantitatii de sodium este extreme de importanta pentru persoanele care
vor sa reduca riscul de boli
cardiovasculare. Studiile au aratat ca persoanele care consuma 4069mg de
potasiu pe zi reduc cu 49% riscul de boli de inima in comparatie cu cele care
consuma doar 1000mg pe zi.

O dieta bogata in potasiu este asociata cu reducera riscului
de infarct, protectie impotriva pierderii masei musculare, conservarea densitatii mineralelor din oase si
scaderea posibilitatii de a acumula pietre le rinichi.
Copiii care consuma o banana pe zi au cu 34% mai putine
sanse de a avea astm. Consumul de banane, portocale si suc de portocale in
primii ani de viata reduc riscul de
aparitie al leucemiei. Sursa buna de vitamina C, bananele lupta impotriva
formarii de radicali liberi
(raspunzatori pentru bolile canceroase). Consumul de legume si fructe bogate in
fibre, precum bananele scade riscul de cancer colorectal.
Persoanele care sufera de diabet de gradul I si se axeaza pe diete bogate in fibre, prezinta
un nivel mai redus al glucozei din sange, in timp ce persoanele cu diabet de
gradul II isi imbunatatesc nivele de zahar din sange, lipide si insulina.

Bananele sunt utile in intampinarea
depresiei stimuland productia de serotonina
(neurotransmitator responsabil de dispoztie). Vitamina B6 imbunatateste
calitatea somnului si magneziu ajuta la relaxarea muschilor.
Consumate in cantiati moderate nu au efecte nefaste asupra
sanatatii, insa consumate excesiv pot avea efecte negative. Sper deosebire de
alte fructe procesul de coacere nu incetineste dupa ce sunt culese. Trebuie
depozitate la temeratura camerei deoarece temepraturile mai ridicate grabesc
procesul de coacere.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu