vineri, 8 mai 2015

Cum putem scapa de celulita?



Estrogenul sau mai bine zis lipsa acestuia este una dintre principalele cauze ale aparitiei celuluitei. Nivelul scazut de estrogen, reduce circulatia sangelui catre piele, reduce cantiatea de nutrienti si reduce formarea colagenului. In cazul in care nu stiai colagenul este cel care face pielea ferma si supla. Toate acestea, impreuna cu faptul ca celulele de grasime incep sa creasca in dimensiune duc la paritia aspectului inestetic al pielii cunoscut sub denumirea de celuluita. Teoria estrogenului expica faptul ca celulita atinge punctul maxim in jurul varstei de 35 de ani (dupa care nivelul de estrogen incepe sa scada).

Natura nu a fost foarte darnica cu femeile atunci cand vine vorba de structura pielii. Femeile sunt predispuse aparitiei celuluitei datorita modului in care este structurat colagenul. In cazul barbatilor structura pielii nu perimite patrunderea cu usurinta a celulelor grase. 

Toate cele enumerate mai sus impreuna cu o dieta deficitara si un stil de viata nesanatos duc la aparitia sigura a problemelor legate de celulita. Astfel , oare sa dai vina pe natura sau sa incerci sa faci ceva in aceasta privinta? Iata cateva sfaturi  care ar putea reduce din problema:

Fa cateva schimbari in stilul de viata

Dieta si deprinderile zilnice au un impact major asupra acestei conditii. Pentru inceput poti renunta la fumat, redu consumul de alcool si mananca sanatos. Aceste reguli universale pentru un stil de viata sanatos au un impact major in reducerea celulitei.

Ajuns in interiorul organismului alcoolul se transforma in calorii, daca nu arzi atat de multe calorii precum consumi corpul tau creaza depozite de grasime. Nu toate persoanele care consuma alcool sunt grase, daca au un stil de viata activ este posibil sa nu aiba depozire de celuluita.

Fumatul nu afecteaza in mod direct formarea de celuluita insa are numeroase efecte secundare. Spre exemplu fumatorii nu pot fi tratati imediat. Sunt sfatuiti sa renunte la fumat cel putin 2- 3 saptamani inainte de a incepe tratametul. Cresterea in greutate nu face decat sa agraveze situatia de aceea este important sa mentinem greutatea optima.

Cat mai multa miscare

Cel mai eficient mod de a te tonifia este prin miscare. Alerga, inoata, mergi , participa la cursuri de dans, orice activitate care implica efort fizic este binevenita. Desi nu vei scapa de celulita existenta, poti preveni aparitia ei.

Alege lenjeria corespunzatoare

Lenjeria mult prea stransa din materiale elastic poate impiedica circulatia, cauzand astfel mai multa celuluita. Alege tesaturi si modele de lenjerie in care te simiti confortabil.

Poti incerca aceste metode de eliminare a celuluitei insa cu atentie

Aceste metode reprezinta o serie de modalitati prin care poti evita productia de celulita si o poti reduce pe cea existenta. Totusi este nevoie de o atentie deosebita in utilizarea acestor tehnici:

Cremele anti- celuluita:  pe piata exista o multitudine de astfel de produse care pretind ca pot elimina celuluita. Marea majoritate a acestora contin cafeina, care hidrateaza si intind pielea, imbunatatind temporar aspectul acesteia. Inainte de a achizitiona un astfel de produs informeaza-te asupra compozitiei si beneficiilor lui.

Pastilele- minune: pilulele care contin extracte de ierburi sau altfel de ingredient, care promit ca te vor scapa de aspectul pielii de coaja de portocala, au invadat de mult timp piata. Producatorii sustin ca acestea imbunatatesc circulatia capilara si inhiba distrugerea colagenului, insa pana in prezent nu exista date stiintifice care sa confirme acest lucru. Dinpotriva exista anumiti doctori care sustin ca aceste pilule duc la aparitia de probleme tiroidiene datorita continutului mare de iod.

Tesaturi pentru combatrea celuluitei: anumite persoane incearca aceasta modalitate prin utilizarea unor colanti speciali, care preseaza arterele pentru a imbunatatii circulatia sangelui si a reduce vizibilitatea celuluitei. Este doar o metoda temporara pentru a o ascunde.

Metode terapeutice si terapia prin medicamente: aici putem include masajul pneumatic ( drenaj- limfatic), ultrasunetele, terapia magnetic sau stimularea electrica. O alta categorie de modalitati pentru reducerea celuluitei sunt medicamentele folosite pentru distrugerea tesutrilor grase. Agentii farmacologici precum  methilxantinele sau amino- acizii au fost incercate, insa nu exista dovezi medicale ale eficientei acestora.

O modalitate prin care se poate reduce temporar celuluita este endermologia, care redistribuie grasimea sub tesuturile connective, avand drept consecinta o piele mai fina.

Operatiile cosmetice: liposuctia este o modalitate radicala de a reduce celuluita. Este o procedura scumpa si de multe ori nu are efectele scontate. Liposuctia este recomandata pentru a inlatura grasimea gasita in adancimea pielii si nu cea gasita la nivelul superficial.

O dieta echilibrata si un stil de viata activ reprezinta cele mai bune optiuni, insa nu vei putea elimina in totalitate celuluita. Singura modalitate prin care poti face asta este prin intermediul liposuctiei. Pentru mine personal un stil de viata echilibrat ( o dieta corespunzatoare si efort fizic) este suficient.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu