luni, 11 mai 2015

Uleiul de ricin, tot ce ai nevoie pentru un par sanatos



Uleiul de ricin este un ingredient folosti intr-o multitudine de produse cosmetice, fiind cunoscut pentru proprietatile sale anti- inflamatorii si anti- bacteriene. In plus uleiul de ricin ofera solutii pentru o serie de probleme ale parului precum: parul rar, scalp uscat, caderea parului sau varfuri despicate. Este bogat in o serie de nutrienti esentiali precumVitamina E, minerale si proteine care stimuleaza cresterea parului.

Stimuleaza cresterea parului si opreste caderea acestuia

Uleiul de ricin contine acid ricinoleic si acizi esentiali omega- 6 care accelereaza circulatia sangvina la nivelul scalpului, stimuland cresterea parului. Hraneste scalpul si intareste radacina firului de par, cu ajutorul nutrientilor esentiali.

Intr-un bol mic amesteca ulei de ricin cu ulei decocos. Ia o cantitate din acest amestec si maseaza bine scalpul cu ea. Apoi acopera capul cu o casca de dus si lasa sa actioneze peste noapte. Spala- ti parul a doua zi.

Scapa de infectia scalpului si de mateata

Deoarece uleiul de ricn are proprietati anti- bacteriene, anti- fungice si antivirale, este un remediu eficient in tratarea infectiilor scalpului precum mancarimea scalpului. Aceste proprietati lupta impotiva agentilor patogeni si a micro- organismelor. Elimina cea mai des intalnita problema a parului, matreata.

Un remediu eficient in tratarea problemelor legate tratarea matretii, amesteca o lingura de ulei de ricin cu o lingura de ulei de masline si zeama de la jumatate de lamaie. Aplica acest amestec pe par si lasa sa actioneze o ora dupa care iti poti spala parul.

Reduce varfurile despicate

Varfurile despicate reprezinta o alta problema des intalnita a parului, uleiul de ricin remediaza varfurile despicate, deoarece uleiul patrunde adanc in scalp si netezeste cuticulele aspre ale firului de par.

Uleiul de ricin este este dens si consistent, poate fi diluat cu ulei de masline sau ulei de jojoba pentru o mai buna aplicare. Uleiul de masline ajuta la imblanzirea parului ondulat si la hidratarea varfurilor despicate. Aplica acest amestec pe suprafata intregului par si lasa sa actioneze jumatate de ora, dupa care te poti spala.

Balsam de par natural

Uleiul de ricin este un hidratant puternic, penetrand rapid scalpul imbunatateste rapid aspectul parului. Uleiul de ricin este o modalitate eficienta prin care putem reda stralucirea si textura parului. Uleiul de ricn lasa un invelis protector pe firul de par, invelis care asigura un nivel optim de hidratare pentru firul de par.

Aplica ulei de ricin pe par cu 15 minute inainte de a folosi un sampon. Poti amesteca o picatura de ulei de ricin in balsamul tau favorit. Poti face un amestec din ulei de ricin, gel de aloe vera, miere si zeama de lamaie. Aplica aceasta mixtura la radacina firului de par si lasa sa actioneze jumatate de ora dupa care iti poti spala parul.

Pentru rezultate optime uleiul de ricin trebuie sa fie 100% pur obtinut prin presare la rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu