duminică, 3 mai 2015

Vitamina C pentru o piele mai tanara.



Vara nu este anotimpul cel mai prietenos cu pielea noastra, asa ca este important sa ii asiguram o protectie corespunzatoare. Nutrientul magic care care iti protejeaza piele impotriva expunerii la radiatiile UV dautatoare este vitamina C.

Iata cateva motive pentru care vitmaina C este necesara pielii pe perioada verii:

Ofera numerosi antioxidanti- deoarece vitamina C  ofera numerosi antioxidanti combate eficient stricaciunile cauzate de radicalii liberi celulelor din corp. Radicalii liberi au ca principala cauza fumatul, toxinele din mediul inconjurator precum si expunerea la soare. Este binecunoscut faptul ca  vitamina E protejeaza pielea.

Ne protejeaza de arsuri- aceasta capacitate este cruciala pe parcursul verii, deoarece atunci creste considerabil riscul acestor probleme. Datorita proprietatilor de vindecare vitamina C previne consecintele periculoase ale expunerii la soare, care este una dintre principalele cauze ale aparitiei cancerului de piele.

Produce colagen- Vitamina C este necesara producerii de colagen, care mentine unita atat pielea cat si incheieturile, cartilajele, dintii, vasele de sange, oasele, ochii si inima. Activeaza  enzimele necesare pentru incerperea reactiilor necesare producerii de colagen.

Ofera o piele stralucitoare- vitamina C este forte buna pentru piele. Aceasta asigura un ten frumos, sanatos  si cu un aspect mai tanar. Asa ca asigura-te ca iti faci plinul de vitamina C din numeroase fructe si legume si incearca sa reduci suplimentele.

Insa pe langa sanatatea pielii vitamina C asigura o buna functionare a organismului prin reducerea nivelului de colesterol din sange, reglarea niveluli de zahar din sange precum si multe altele.

Iata o lista cu 10 cele mai bogate ingrediente in vitamina C:

Portocalele

Portocalele sunt o sursa excelenta de vitamina C. Prezinta avantajul de a fi disponibile pe tot parcursul anului si au si preturi rezonabile. O singura portocala asigura 116% din necesarul zilnic de vitamina C. Asta inseamna ca nu trebuie sa ne bazam pe suplimente, ne putem bucura zilnic de aroma acestui minunat fruct.

Guava

Daca credeai ca portocalele sunt bogate in vitamina C, vei ramane surprins cand o sa afli ca guava contine mult mai multa vitamina C. Un singur fruct iti pote asigura 209% din necesarul zilnic de vitamina C cu un continut de numai 38 de calorii.
 
Lamaile

Consumasucul unei lamai daca ai deficient de vitamina C. O singura lamaie asigura jumatate din necesarul zilnic de vitamina C, asa ca incearca sa consumi mai multe zilnic sau poti opta pentru un mix de fructe bogat in vitamina c. Poti incepe ziua prin consumul unui pahar de apa calduta in care ai stors jumatate de lamaie.

Ardeiul gras

Este minunat in salata pentru ca adauga culoare. Insa contine si aproximativ 99% din necesarul zilnic de vitamina C. Cea mai mare concentratie de vitamina C se gaseste in ardeiul de culoare galbena, urmat de cel rosu si de cel verde.

Kale

Kale este noul superaliment promovat recent, vine incarcat cu o cantiate bogata de vitamna C, aproximativ 134% din necesarul zilnic. Acesta este sursa de vitamina C preferata de multi deoarece vine sub forma de chips-uri sau chiar suc.

Broccoli

Multi dintre noi evitam broccoli insa aceasta leguma este bogata in vitamine, in special vitamina C.  100 de grame de broccoli asigura aproximativ  135% din necesarul zilnic de vitamina C si are numai  31 de calorii.

Papaya

Incarca-te cu energie consumand aproximativ 100 de grame de papaya. Acesta  iti va oferi  147 % din necesarul zilnic de vitamina C. Femeile gravid trebuie sa acorde o atentie deosebita consumului acestui fruct.

Capsunile

Desi nu sunt disponibile pe parcursul intregului an este indicat sa le consumam de cate ori il gasim, fiind o sursa excelenta de vitamina C. 200 de grame de capsuni asigura 144% din necesarul zilnic de vitamina C.  Le poti congela si astfel le poti savura in afara sezonului.

Kiwi

Kiwi este una dintre cele mai bogate surse de de vitamina C. Daca nu esti incantat de gustul sau il poti folosi in salate de fructe in diverse combinatii.

Ananasul

Nu putem consuma un fruct de ananas intreg insa o felie din acest acest minunat fruct poate asigura necesarul zilnic de vitamina C. Ananasul este un fruc accesibil, dulce si cu un gust bogat, fiind o alternative foarte buna pentru un desert sanatos.

Iata numai o parte din o gama variata de fructe si legume bogate in vitamina C. O dieta echilibrata si variata asigura o buna functionare a a organismului atat in prezent cat si pe termen lung.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu