marți, 12 mai 2015

Remedii din natura pentru eliminarea vergeturilor si semnelor

Semnele albicioase prezente in diferite zone ale corpului, pe abdomen, in zona superioara a bratelor, pe sani sau pe picioare sunt cunoscute sub denumirea de vergeturi. Ele afecteaza atat femeile cat si barbatii. Ele sunt rezultatul unor schimbari bruste ( crestere sau pierdere in greutate) a organismului. Sunt cel mai des intalnite in cazul femeilor gravide sau in cazul adolescentilor care experimenteaza o crestere rapida datorita schimbarilor hormonale asociate cu aceasta perioada a vietii. Vergeturile sunt dificil de indepartat in totalitate, insa exista o serie de remedii pentru a le deschide culoarea si a nu mai fii atat de evidente.

Sucul de lamaie

Prin compozitia sa acida, sucul de lamaie actioneaza asemenea unui inalbitor natural, fiind una dintre cele mai eficiente modalitati de a trata semenele si vergeturile. Stoarce zeama de la o lamaie proaspata si maseaza delicat pielea afectata cu acest suc. Lasa sa actioneze timp de 10 minute dupa care iti poti clati piele cu putina apa calduta. Repeta acest ritual zilnic pentru rezultate cat mai bune.

Masajele cu uleiuri vegetale

In mod traditional in India si in alte cateva zone ale globului, in timpul primelor luni dupa ce a nascut, mamele fac bai cu ulei. Intregul corp precum si scalpul sunt masate cu ulei de ricin sa ulei de cocos, urmate de o baie fierbinte. Din ce in ce mai multe centre de frumusete modern incep sa utilizeze aceasta practica straveche. Uleiurile vegetale precum cel de masline, ricin sau cocos hidrateaza pielea si netezesc zonele afectate de riduri. Aceste calitati certifica faptul ca uleiurile vegetale sunt benefice in reducerea vergeturilor.

Incalzeste putin ulei de masline si maseaza intens zona afectata de vergeturi, seara inainte de culcare. A doua zi de dimineata clateste zona respectiva cu putina apa calda, fara a utiliza sapun daca se poate. Poti incerca acelasi procedeu folosind un mix de ulei de masline si ulei de cocos.

Cea mai buna modalitate de a utiliza uleiul de ricin este de a il incalzi putin si a masa delicat zona afectata. Apoi acopera zona respectiva cu un prosop inmuiat in apa fierbinte ( astfel incat sa o poti suporta). Sau poti imbraca zona care a fost masata cu o folie de plastic peste care trebuie sa adaugi pungi cu apa fierbinte (apa fierbinte stimuleaza deschiderea porilor, permitand uleiului sa fie absorbit in profunzime).

Albusul de ou

Ablusul de ou este bogat in proteine care sunt utile in combaterea vergeturilor si semnelor. Foloseste albusurile de la doua oua, amesteca-le usor si aplica un strat subtire pe zonele afectate. Dupa ce albusul s-a uscat in totalitate, curata zona cu apa si aplica ulei de masline.

Creme de inmuiere a pielii

Folosirea cu regularitate a acestor creme imbunatateste elasticitatea pieli prin mentinerea unui nivel optim de hidratare, reducand astfel vergeturile severe.
Poti folosi una dintre numereoasele creme pe baza de unt de cocos sau aloe vera. Iti poti pregat in casa o lotiune amestecad parti egale din ulei de masiline si aloe vera.

Uleiul cu vitamina E

Vitamina E are proprietati antioxidante, prevenind distrugerea colagenului care este responsabil de sanatatea pielii. Daca ai vergeturi de care nu poti scapa incearca sa iti faci masaj cu ulei cu vitamina E. Pentru rezultate cat mai bune repeta acest procedeu zilnic.

Gelul de aloe vera

Vergeturile sunt un indicator al faptului ca pielea a pierdut elasticitatea naturala. Aloe vera are capacitatea de a vindeca micile rupturi din straturile pielii, fiind o solutie perfecta pentru redarea elasticitatii pielii.

Taie o frunza dintr- o planta de aloe, curata piele si elibereaza gelul. Maseaza zonele de piele afectate zilnic cu acest gel si vei observa cum vergeturile incep sa dispara. Pentru rezultate mai bune poti combina gelul de aloe vera cu vitamina E.

Piata cosmeticelor este invadata de o multitudine de produse care iti promit solutii magice pentru disparitia complete a vergeturilor. Este bine de stiut ca aceste semne nu pot disparea in totalitate. Tot ceea ce poti face este sa reduci din intensitatea lor, astfel incat sa nu te simti stanjenit de prezenta lor. Asa ca de ce sa cheltui o avere pe diverse tratamente si produse cand ai la indemana, in propria casa tot ce ai nevoie. Folosete tratamentele de mai sus impreuna cu o dieta corespunzatoare ( multe legume, legume verzi si fructe ) pentru a obtine cel mai eficient tratament impotriva vergeturilor si semnelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu