marți, 5 mai 2015

Ti-ai injecta propriul sange in ten, pentru un aspect mai tanar?



Lifingul facial de tip vampir sau plasma bogata in trombocite (PRP) face valuri in industria frumusetii. Tratamentul este considerat dureros, insa contine el elixirul unui ten cu aspect tanar? Iata cateva dintre parerile dermatologilor in legatura cu acest procedeu cosmetic.

Ce inseamna liftingul facial de tip vampir?

Acest tratament poarta denumirea respectiva deoarece  consta in prelevarea propriului tau sange , care este apoi  separat in diversi constituenti in urma caruia plasma si trombocitele sunt reinjectate in piele. PRP are o istorie bogata el fiind utilizat in medicina ortopedica, dentara sau chirurgie de reconstructie. In prezent  datorita beneficiilor sale este utilizat intr-un sector larg al medicine inclusiv in dermatologie si cosmetica (plasma este bogata in trombocite care stimuleaza regenerarea celulara).

Trombocitele sunt un element important din sange, avand un important rol coagulator. Insa aceste trombocite atunci cand sunt activate, elibereaza proteine precum si anumiti factori de crestere ce duc la eliberarea de celule stem, intensificand formarea colagenului, elasticitatea pielii conferindu-i un aspect tanar. Datorita acestor beneficii mai este cunoscuta si sub denumirea de “ Terapia de regenerarea faciala a celulelor stem”.

Cum se realizeaza acest procedeu?

Acest procedeu de reintinerire este o procedura ce dureaza intre 20 – 30 de minute. Din corpul pacientului se extrage o mica cantitate de sange care este depozitata intr- un tub steril. In timp ce pacientul asteapta, sangele este centrifugat la o viteza pre-calculata timp de 5- 10 minute pentru a se realiza separarea diversilor compusi din sange.
 
Celulele rosii si celulele albe sunt separate din trombocite si plasma. In acest moment plasma contine un numar mai mare de trombocite decat in mod normal, cam de cinci ori mai multe. Trombocitele separate sunt activate cu ajutorul clorurei de calciu pentru a elibera mai multi factori de crestere.

In urma unei anestezii locale se realizeaza injectarea plasmei bogate in trombocite, in zonele in care este necesara injectarea de botox.

De ce sa apelam la acest tratament?

Tratamentul este ideala pentru persoanele care cauta sa isi imbunatateasca textura, culoarea si tonul pielii insa intr-un mod gradat. Astfel reusesc sa obitna o piele cu un aspect mai proaspat si sanatos.

Poate fii folosit pe toate tipurile si culorile de piele. Ajuta la eliminarea ridurilor, reintinereste pielea, imbunatateste aspectul tenului afectat de acne si accelereaza procesul de vindecare dupa un peeling facial.
Este cel mai des utilizat pentru a trata piele arsa de soare sau imbatranita prematur, din zona obrajior, zona mediana a feteti, zona maxilarului, a pielii gatului, mainilor sau decolteului.

Pentru rezultate cat mai bune se recomanda trei tratamente la distante de 4-8 saptamani cu repetare odata la 12 luni. Imbunatatirii ale pielii se observa in prima luna, in timp ce in cazul tratamentelor cu colagen este nevoie sa treaca aproximativ 3 luni. Imbunatatirile continua pe parcursul urmatoarelor 12 luni, pe masura ce productia de colagen incepe sa creasca si duce la aparitia de derma. Efectele acestui tratament dureaza intre 18 luni si 2 ani.

Exista efecte secundare?

Deoarece umplerea se realizeaza cu sangele pacientului nu exista riscul de refuz, infectie sau reactie alergica. Este posibil ca pielea sa aiba aspectul unei usoare arsuri solare timp de 48 de ore si pacientul sa resimta un usor discomfort. Umflarea usoara a zonelor tratate intre 3- 7 zile si roseata care va disparea intre 1-3 zile. Aplicarea de comprese reci si ridicarea capului pot reduce considerabil umflaturile si vanataile. Rezultate mai bune apar pe masura ce pacientii primesc mai multe astfel de tratamente.

Dupa tratament este important ca pielea sa se mentina foarte bine hidratata si sa se aplice o crema cu factor de protectie ( SPF ) peste 30 de mai multe ori pe zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu