Fiecare an aduce noi trend-uri culinare iar din punctul de
vedere al nutritionistilor noul super-aliment al anului 2015 este supa de oase (o fiertura de oase,
legume, ierburi si condimente). Aceasta este la baza numeroaselor sosuri si
mancaruri din restaurantele de cinci stele de pe glob. Nu ne putem indoi de
calitatile curative ale acestui produs din moment ce este recomandarea principala
a medicului atunci cand suntem gripati.
Acest preparat are o istorie bogata fiind folosit din cele
mai vechi timpuri. Stramaosii nostrii au gasit modalitati ingenioase prin care
nici o parte a animalului sa nu ramana neutilizata. Oasele, tendoanele, ligamentele acele parti ale animalului care nu
pot fi consummate ca atare sunt fierte la foc incet pentru o perioada
indelungata de timp. Acest proces are drept rezultat eliberarea unor compusi
precum colagen, proline si glutamine
care au efecte benefice asupra organismului. De asemenea studiile au aratat ca
aceasta combinatie de substante din supa are efect de reducere a inflamatiilor
sistemului respirator, imbunatatesc digestia si pot trata probleme de sanatate
precum alergia, astmul si artrita. Supa este bogata in amino acizi care joaca un rol important in sanatatea
tesutelor conjunctive (ligamente, incheieturi).
Este foarte important
ca materia prima pentru prepararea supei sa provina de la animale care au fost crescute in mod natural, fara chimicale
deoarece acestea reduc considerabil cantitatile de nutrient ce se gasesc in mod
natural in acest preparat.
Amino acizii
Amino acizii
contribuie la proprietatile curative deoarece organismul uman nu ii poate
produce atunci cand este bolnav sau stresat. Spre exempul Arginina este necesara pentru buna functionare a sistemului
imunitar, este necesara in productia si eliberarea hormonului de crestre precum
si la regenerarea celulelor ficatului.
Glycina ajuta la detoxifierea organismului, actioneaza asemenea unui
antioxidant si este un neurotransmitator care imbunatateste somnul, memoria si
performanta. Alt aminoacid este Prolina
care ajuta la regenerarea cartilagiilor si reda elasticitatea pielii precum si Glutamine care imbunatateste
metabolismul si este combustibil metabolic pentru celulele din intestinal subtire.
Colagenul si Gelatina
Colagenul este o proteina
care se gaseste in tesutul conjunctiv al animalelor, abundand
in oase, cartilage, tendoane si ligament. Prin sfaramarea colagenului rezulta gelatina, aceasta fiind utilizata ca
tratament in China Antica. Printre beneficiile gelatinei putem enumera: ajuta
la stocarea mineralelor in oase, reduce durerile articulare si ii ajuta pe cei
cu alergie la mancare.
Colagenul reduce
aparitia ridurilor si a celulitei, protejeaza interiorul tubuli digestiv si
poate ajuta la reducerea ulceruli si refluxuli acid.
Consumul de supa de oase bogata in colagen reduce celulita si reda fermitatea pielii.
Asa ca trebuie sa profitam de acest aliment minune avand in
vedere numeroasele beneficii pe care le are dar si faptul ca este un preparat
cu un pret accesibil.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu