Fiecare an aduce noi trend-uri culinare iar din punctul de
vedere al nutritionistilor noul super-aliment al anului 2015 este supa de oase (o fiertura de oase,
legume, ierburi si condimente). Aceasta este la baza numeroaselor sosuri si
mancaruri din restaurantele de cinci stele de pe glob. Nu ne putem indoi de
calitatile curative ale acestui produs din moment ce este recomandarea principala
a medicului atunci cand suntem gripati.

Este foarte important
ca materia prima pentru prepararea supei sa provina de la animale care au fost crescute in mod natural, fara chimicale
deoarece acestea reduc considerabil cantitatile de nutrient ce se gasesc in mod
natural in acest preparat.
Amino acizii
Amino acizii
contribuie la proprietatile curative deoarece organismul uman nu ii poate
produce atunci cand este bolnav sau stresat. Spre exempul Arginina este necesara pentru buna functionare a sistemului
imunitar, este necesara in productia si eliberarea hormonului de crestre precum
si la regenerarea celulelor ficatului.
Glycina ajuta la detoxifierea organismului, actioneaza asemenea unui
antioxidant si este un neurotransmitator care imbunatateste somnul, memoria si
performanta. Alt aminoacid este Prolina
care ajuta la regenerarea cartilagiilor si reda elasticitatea pielii precum si Glutamine care imbunatateste
metabolismul si este combustibil metabolic pentru celulele din intestinal subtire.
Colagenul si Gelatina

Colagenul reduce
aparitia ridurilor si a celulitei, protejeaza interiorul tubuli digestiv si
poate ajuta la reducerea ulceruli si refluxuli acid.
Consumul de supa de oase bogata in colagen reduce celulita si reda fermitatea pielii.
Asa ca trebuie sa profitam de acest aliment minune avand in
vedere numeroasele beneficii pe care le are dar si faptul ca este un preparat
cu un pret accesibil.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu