marți, 21 aprilie 2015

Alternative din natura pentru produsele cosmetice de zi cu zi



Marea majoritate dinte noi, in special femeile, utilizam produse cosmetice zi de zi pentru curatarea si sanatatatea pielii. Sampon, sapun, creme, rujuri, sunt oare toate aceste produse benefice pentru sanatatea pielii si a parului pe termen lung? Natura ne ofera o serie de produse ce au capacitatea de a imbunatatii aspect pielii si parului, fara a utiliza chimicale. Iata cateva alternative naturale cu care poti inlocui o parte din produsele cosmetice utilizate in fiecare zi.


Uleiul de cocos- lotiune de corp si solutie pentru eliminarea matretii

Prin compozitia de lanturi de acizi grasi medii, uleiul de cocos este foarte eficient in mentinerea sanatatii pielii. Acesta o hidrateaza intens si in profunzime si reduce aparitia ridurilor. Il poti folosi singur sau in combinatie cu alte uleiuri sau ierburi atat pentru sanatatea pielii dar si pentru cea a parului. Deoarece are capacitatea de a patrunde adanc in firul de par sau in piele asigura o hidratare puternica ale carei efecte dureaza perioade indelungate de timp. Uleiul de cocos este o sursa de antioxidanti, precum vitamina E si folosit cu regularitate poate preveni aparitia ridurilor asociate inaintarii in varsta.

Henna- vopsea de par

Vopseaua de par face magie instant de aceea este atat de tentanta mai ales cad vrei sa ascunzi firele albe. Marea maoritate a vopselelor de par sintetice contin o serie de chimicale denumite amine secundare (compusi ai amoniacului) care pot cauza cancer. Poti inlocui toate acestea cu o varianta naturala de vopsea ce a fost folosita de sute de ani, henna. Combinata cu ulei de susan si frunze de curry sau cu un mix de lamaie sau suc de lamaie si ceai, in functie de nuanta dorita henna este ajutorul natural pentru frumusetea ta.

Turmericul si fructele- masca pentru curatarea tenului

Daca nu ai timpul sau motivatia necesara pentru a ajunge la un cabinet cosmetic, cea mai usoara modalitate prin care poti obine o piele stralucitoare este sa utilizezi o masca pentru fata. Totusi marea majoritate a produselor comerciale contin numeroase chimicale, sau cel putin corsenvanti, care nu au efecte benefice pe termen lung asupra sanatatii. Poti folosi o serie de ingrediente simple din bucataria proprie pentru a reda stralucire tenului. Amesteca putina pudra de turmenic cu lapte batut si aplica pasta pe fata. Poti pasa un fruct de papya si il poti aplica pe ten, acesta din urma poate reduce aparitia punctelor negre.

Aloe vera- pentru hidratarea pielii uscate

Cremele pentru hidratarea pielii uscate contin in general ingrediente precum petrolatumul care este de multe ori contaminat cu substante chimice periculoase. Pentru a evita riscul de absorbtie al acestor substante daunatoare in organism prin intermediul pielii opteaza pentru cel mai bun produs hidratant si catifelant din natura anume aloe-vera. Fa o taietura in frunza carnoasa a acestei plante si colecteaza gelul din aceasta si aplica-l pe piele.

Usturoiul si arborele de santal- efecte anti-acneeice

Usturoiul este plin de antioxidanti, purifica sangele si ofera pielii o stralucire naturala. Poate fi utilizat direct pe piele pentru a stopa aparitia si dezvoltarea cosurilor. Este nevoie sa cureti membrana exterioara si sa aplici catelul de usturoi pe zona cu probleme. O alta modalitate prin care poti folosi usturoiul pentru a curata tenul de acnee este sa il pisezi, iar pasta rezultata sa o aplici pe ten.
Arborele de santal este o alternativa naturala excelenta a cremelor anti-acneice avand si un puternic efect de catifelare. Amesteca cateva picaturi de ulei de santal cu ulei de migdale si maseaza pielea. Poti adauga cateva picaturi de ulei de santal in apa care clocoteste sis a inhalezi aburul.

Nuca de sapun indina si shikakai- sampon pentru o curatare delicate

Sampoanele prezente pe piata contin chimicalele precum sodium laureth sulfate, pentru a produce spuma curatand astfel grasimea si murdaria. Insa odata cu acestea elimina si uleiurile de pe scalp, uleiuri necesare pentru a hrani parul. O alternativa naturala la aceasta probleme este nuca de sapun Indiana in combinatie cu shikakai. Amesteca cantiati egale din aceste doua pudre si transforma-le in o pasta cu ajutorul apei calde. Spala parul cu aceasta pasta. Daca constati ca parul tau este usor uscat in urma acestui tratament redu cantiatea de nuca de sapun.


Semintele de rodie- colorant natural pentru buze

Expunerea la soare, fumatul, deshidratarea sau prea multa cofeina pot duce la innegrierea buzelor. O alta cauza a acestei probleme poate fi folosirea rujului de buze pe perioade indelungate de timp. Pentru a reveni la culoarea roz naturala a buzelor tale fa-ti un scrub cu seminte de rodie. Zdrobeste semintele de rodie, aplica acest amestec in fiecare zi pe buze pentru a le oferi o rosata naturala. Poti combina semintele zdrobite cu ulei de masline sau zahar si foloseste aceasta pasta pentru a masa delicat buzele.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu