joi, 16 aprilie 2015

Pierde in greutate inteligent

De cele mai multe ori atunici cand ajungi acasa te grabesti catre frigider, iti prepari o gustare rapida pe care sa o savurezi pana ce este gata masa. Dupa cina, te asezi in fata televizorului cu diverse gustari, sancks-uri, floricele, nuci inghetata sau alte dulciuri. Mancatul la ore tarzii si in cantitati foarte mari este una dintre principalele cauze ale problemelor cu greutatea. Marea maoritatea a oamenilor intampina probleme in a respecta un regim alimentar seara. Pe parcursul zilei nu este greu sa avem grija cat mancam insa cina este foarte consistenta.

Multe dintre studiile recente au aratat importanta unei mese de seara usoare si a unor mese consistente in timpul zilei. In zilele noastre datorita programului ocupat din timpul zilei, uitam sa acordam atentia cuvenita meselor. Seara avem mai mult timp sa mancam si astfel consumama nu doar mese mai bogate ci si mai consistente. Cei dintre noi care sunt stresati si obositi gandesc a a venit momentul sa isi ofere o recompensa consistenta pentru o zi lunga de munca.

Mancatul pe perioada noptii este o problema importanta care trebuie rezolvata, deoarece persoanele care au principal masa a zilei seara consuma mult mai multe calorii decat in mod obisnuit fiind expusi mult mai mult riscului de obezitate si probleme de sanatate.

Studiile au aratat ca senzatia de saturatie este mult mai greu de atins seara, de aceea pentru multi dintre noi cina este foarte consitenta si este urmata de numeroase gustari. Iata cateva modalitati prin care se poate reduce cantitatea de mancare consumata seara:

Micul-dejun

Studiile efectuate au aratat ca un mic-dejun consistent este asociat cu o masa de seara mai usoara. In concluzie micul-dejun ar trebui sa fie cea mai consistenta masa a zilei. Suntem sfatuti sa consumam cel putin o treime din cantitatea zilnica de calorii la micul dejun (pentru marea majoritate aceasta reprezinta aproximativ 600 de calorii).

Celelalte strategii de a impiedica mancatul nocturn devin ineficiente daca sarim peste micul-dejun. Multi dintre noi se gandesc ca daca mananca un mic-dejun consistent acesta se va acumula si cu o masa de seara consitenta. Insa persoanele care incep sa ia micul-dejun descopera cu uimire o scadere a nevoi de a se supra-alimenta seara.

Mananca organizat

Persoanele care tind sa se supra-alimenteze seara sunt cele care nu au un program regulat de masa. Mancatul excesiv din timpul noptii este cauzat de slaba aprovizionare cu hrana pe parcursul zilei. Este important sa acordam atentia cuvenita fiecarei mese a zile. Putem gati portii mai mari pe care sa le avem la indemana pe parcursul intregii zile. O lista de cumparaturi bine organizata este necesara pentru a avea mereu in frigider gustari sanatoase.

Mancaruri declansatoare

Multi dintre cei care mananca pe perioada noptii, au anumite alimente care cauzeaza o supra-alimentare, cocolata, chipsuri sau diverse dulciuri. Evitarea acestor produse si inlocuirea lor cu gustari sanatoase este foarte utila.

Recunoasterea senzaitei de foame

Corpul iti comunica ce anume are nevoie. Un pas important in controlul greutatii este sa fii in contact cu propriul corp si sa recunosti semnalele pe care ti le trimite. Seara, inainte de masa inlatura toate distractiile si gandeste-te daca iti este cu adevarat foame. Daca iti este foame mancanca, daca nu renunta la aceasta idee.

Managementul stresului

Mancatul pe perioada noptii este pentru multi o modalitate de a face fata stresului si oboselii sau o modalitate prin care ne oferim o recompensa pentru o zi grea de munca. Acesta este un raspuns gresit la stres sau la recompense. Cand ajungi acasa oboist de la munca, nu merge direct in bucatarie. Fa-ti un dus, o plimbare sau o activitate care sa te relaxeze si apoi gandeste-te ce sa prepari pentru cina sau chiar mai bine planifica cu ceva timp inainte masa de seara .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu