vineri, 24 aprilie 2015

Temperatura optima la care este bine sa consumi apa






Vara se apropie cu pasi repezi, un pahar cu apa rece pare modalitatea cea rapida pentru a ne racori. Se considera ca a bea apa la temperatura camerei este mai sanatos decat a consuma apa rece. Este oare adevarata aceasta afirmatie? 

Potrivit specialistilor in nutritie, consumul de apa calda usureaza digestia in timp ce consumul de apa rece reduce aparitia infarctului. Atunci care este temperatura optima la care se poate consuma apa? Aceasta depinde de o serie de factori.


Imbunatateste digestia- potrivit vechii medicine chineze, consumul unui pahar cu apa calda dimineata la prima ora este benefic pentru digestie. Acest lucru se datoreaza faptului ca apa calda activeaza functionarea sistemului digestiv, evitand indigestia. De asemenea stimuleaza circulatia sangelui catre intestine prevenind constipatia.

Detoxifica organismul- apa calda ajuta corpul sa elimine toxinele. Previne acneea si numeroase alte probleme ale pielii. Pentru a maximize efectele poti stoarce o felie de lamaie in apa pe care o consumi zilnic.

Te elibereaza de congestia nazala- nu multi dintre noi stiu ca apa calda este benefica pentru oamenii care sufera de congestie nazala. Aceasta actioneaza ca un expectorant natural intensificand pocesul de expulsie a flegmei din tractul respirator.

Combate durerea- apa calda imbunatateste circulatia sangelui catre tesuturi, si este o modalitate naturala prin care poti reduce durerea. Asa ca daca suferi de crampe sau dureri menstruale incearca sa consumi mai multa apa calda.

Beneficiile consumului de apa rece

Bautura excelenta dupa efort- este cunoscut faptul ca atunci cand faci miscare sustinuta temperatura corpului creste. Pentru a scadea temperatura corpului dupa efort este recomandat consumul de apa rece.

Combate infarctul- consumul de apa rece pe perioada verii este o idee buna pentru inima ta. Apa rece este absorbita rapid de organism in comparatie cu apa calda sau fierbinte. Atunci cand te intorci acasa in o zi torida un pahar cu apa rece este indicat pentru consum.

Benefica cand vrei sa pierzi kilograme- pentru a putea pierde kilograme eficient este important sa iti stimulezi metabolismul si astfel vei arde mai multe calorii. Exista anumiti nutritionisti care sunt de parere ca atunci cand consumam apa rece ne stimulam metabolismul.

Apa calda vs. apa rece

Atat medicina traditional chineza cat si cea indina, nu recomanda consumul de apa rece, deoarece cred ca apa rece ar putea duce la contractia muschilor. Pe de alta parte consumul de apa calda creste circulatia sangvina si protectia organelor interne. De aceea multi dintre specialistii in nutritie recomanda consumul de apa calda pentru o sanatate optima.

Mereu exista exceptii de la regula. Iata cateva sfaturi de care ar fi bines a tii cont:

-          Nu consuma niciodata apa rece in timp ce mananci. Atunci cand bei apa rece imediat dupa masa sau in timp ce mananci, corpul tau consuma multa energie pentru a o incalzi. Aceasta duce la incetinirea digestiei si poate fi una din cauzele indigestiei.

-          Evita sa consumi apa calda dupa ce depui efort fizic. Temperatura corpului tau este deja ridicata, apa rece fiind benefica pentru scaderea acesteia.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu