luni, 20 aprilie 2015

Poti pierde in greutate mergand?



In zilele noastre cei mai multi dintre noi utilizeaza masinile pentru a se deplasa pe distante scurte. Desi pare o modalitate confortabila de transport, lipsa de miscare este una dintre principalele cauze ale obezitatii si una dintre principalele cauze ale bolilor.
 
Mersul pe jos este necesar pentru toate persoanele, in special pentru cei care vor sa piarda in greutate. Exista insa anumite conditii ce trebuie indeplinite in cazul persoanelor care vor sa piarda in greutate. Iata cateva dintre acestea:

Creste distanta de mers pe jos cu 0,5 kilometrii in fiecare zi

Nimeni nu isi atinge scopurile stagnand, astfel nu vei pierde in greutate mergand aceeasi distanta in fiecare zi. Creste distanta pe care o parcurgi cu 0,5 kilometrii in fiecare zi si vei avea o multime de beneficii precum crestera vitalitatii, energiei si a masei muscular. Potrivit studiilor trebuie sa parcurgi 10000 de pasi in fiecare zi pentru a incepe sa pierzi in greutate.

Asigura-te ca inima bate in un ritm mai alert

Daca vrei sa pierzi in greutate mergand, este important sa cresti ritmul batailor inimii astfel incat sa respire ceva mai dificil decat in mod normal.

Pastreaza miscarea corespunzatoare a bratelor

Multi dintre noi merg intr-un mod necorespunzator, cu postura corpului gresita. Miscarea bratelor intr-un mod corespunzator precum si pastrarea barbiei paralele cu pamantul sunt foarte importante. Incearca sa mentii coatele apropiate de corp.

Asculta muzica

A merge doar de dragul de a merge, este un gand care nu prezinta interes pentru multe persoane. Poti face mersul mai interesant ascultand piesele favorite care te vor energiza.

Mergi alaturi de un prieten

Mersul alaturi de cineva reperzinta o modalitate excelenta prin care poti invinge monotonia rutinei si poti fi mai usor motivat de sentimentul de competitie. Trebuie insa sa fii atent sa nu incetinesti pasul in timp ce vorbesti cu persoana de langa tine sau sa folosesti scuza ca partenerul tau nu este disponibil pentru a evita rutina zilnica.
 
Poarta incaltamintea potrivita

Exista o gama variata de incaltaminte disponibila in magazine, incaltaminte care nu pune presiune prea mare pe genunchi, incaltaminte in care te simti confortabil. Incaltamintea pe care o alegi nu trebuie sa iti provoace bataturi atunci cand mergi pe distante lungi. 

Schimba-ti rutina

Chiar si atunci cand asculti muzica sau cand mergi alturi de un prieten activitatea poate deveni plictisitoare. Poti diversifica rutina zilnica mergand incet dar pe o distanta mai lunga, de 3 ori pe saptamana si poti merge mai rapid si pe o distanta mai scurta de 2 ori pe saptamana. Schimbarea locului de plimbare poate fi o idee buna, o zi in un parc, o zi pe un bulevard.

Consuma un fruct sau o salata dupa ce faci miscare

Este normal sa te simti flamand dupa ce ai mers o perioada mai lunga de timp. Daca vrei sa te asiguri ca vei pierde in greutate nu te supra-alimenta. Incearca sa cosumi fructe sau o salata care te vor enrgiza fara a contine multe calorii.

Incearca sa faci usoare alergari intre plimbari

Desi mersul in sine te ajuta sa arzii calorii este o idee buna sa maresti pasul din cand in cand. Mergi enrgic pentru 15 minute iar apoi timp de 5 minute intensifica putin ritmul. Trebuie sa contiuni sa mergi dupa acest mers mai alert de 5 minute alfel iti vei simti picioarele obosite si nu vei mai putea continua. Cand vine vorba de calorii atunci cand alergi arzi mai multe insa daca mergi pentru o perioada de timp mai lunga poate fi mai pentru pierderea in greutate. Spre exemplu daca mergi 3 kilometrii in 30 de minute vei arde tot atatea calorii ca atunci cand ai alerga 1,5 kilometrii in 8 minute.

Evita crampele musculare consumand multe lichide si facand incalzire

Oamenii care nu sunt obisnuiti sa mearga pe distante lungi pot experimenta crampe musculare. Pentru a perveni astfel de accidente este important sa te hidratezi corespunzator, deoarece de cele mai multe ori crampele apar datorita lipsei de minerale si sare. Este indicate o incalzirea usoara inainte de a incepe exercitiile.

Noteaza progresele facute

La ora actuala sunt disponibile diverse aplicatii care pot monitoriza distanta parcursa. Poti pastra un jurnal in care sa iti notezi data, distanta si viteza cu care ai mers. Astfel vei putea urmarii cum energia si viteza iti cresc pe masura intensifici efortul. Toate acestea te vor ajuta sa ramai motivat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu