marți, 14 aprilie 2015

Argila bentonite



Argila bentonite este un tip de argila care curata si vindeca organismul. Mai este cunoscuta si sub denumirea de argila Montmorillonite si este des utilizata de persoanele care vor sa isi detoxifice organismul. Desi acesta argila a fost folosita cu secole in urma pentru proprietatile sale miraculoase abia recent a inceput sa fie reutilizata (in special in programele de detoxifiere).

Argila bentonite provine din cenusa vulcanica. Cea mai mare sursa de argila de acest tip se gaseste in Fort Benton, Wyoming unde sunt prezenti numerosi vulcani, fiind principala sursa de extragere in prezent. Denumirea de Montmorillonite este data de regiunea din Franta unde a fost descoperita pentru prima data aceasta argila. In zilele noastre acest tip de argila provine in mare parte din SUA, Franta si Italia.

Istoria utilizarii argilei bentonite dateaza din timpuri stravechi. Numeroase culturi traditionale care traiesc in zonele Africii Centrale sau Australiei consuma argila in numeroase forme de sute de ani.

Cum actioneaza argila bentonite?

Zi de zi intram in contact cu numeroase toxine, multe dintre ele provenind din produse cu care intram in contact zi de zi (vopsea, produse de curatat, produse utilizate pentru constructia caselor, diverse pesticide, etc.). Doar prin respiratie patrund in organism o serie de substante toxice prezente in atmosfera, care se acumuleaza cu toxinele care provin dintr-o dieta nesanatoasa bazata pe produse procesate.

Toxinele care provin din metale grele precum cadmiu, mercuru sau benzene sunt prezente in o serie de mancaruri ( cu precadere in produsele bogate in sirop de porumb dar si peste). Argila bentonite ajuta corpul sa elimine aceste toxine, crescand rezistenta sistemului imunitar si reducand inflamatiile.

In afara faptului ca argila bentonite este capabila sa extraga toxinele din corp, contine numerosi nutrienti. Este bogata in minerale precum calciul, magneziu, silicu, sodiu, cupru, fier si potasiu.

Atunci cand este ingerata in organism vitaminele si mineralele din aceasta sunt absorbite de organism asemenea suplimentelor, de aceea multe persoane renunta la utilizarea suplimentelor in favoarea argilei. Argila bentonite este benefica pentru organism deoarece are abilitatea de a se incarca energetic in contact cu licihdul. Cand argila intra in contact cu un lichid, in special apa se incarca electric diferit avand capacitatea de a aduna toxinele din respectivul lichid. Argila bentonite este incarcata electric negativ in timp ce marea majoritate a toxinele din metale grele sunt incarcate electric pozitiv. Aceasta permite substantelor sa se uneasca si sa ramana astfel pana ce toxinele sunt eliminate din corp.

 Argila bentonite cauta in mod natural substante cu care sa se uneasca deoarece in mod natural substantele carora le lipseste un ion (care este responsabil de incarcatura energetica) cauta substante cu incarcatura energetic diferita de a lor. Odata unite, argila este capabila sa ajute la eliminarea toxinelor, chimicalelor sau impuritatilor gasite in diverse zone ale corpului.

Argila bentonite poate fi utilizata in tratarea a numeroase probleme:

Folosita pe piele, pentru a trata eczema, dermatiat si psorasis

Combinata cu apa si aplicata pe piele asemenea unei masti. Argila este capabila sa adune bacteriile si toxinele care traiesc la suprafata pielii si in porii acesteia. Aceasta reduce eruptiile, reduce rosata si reactiile alergice cauzate de diverse lotiuni pentru fata. Argila actioneaza asemenea unui antibiotic atunci cand este aplicat pe piele, calmand infectiile pielii, oprind extinderea acestora si grabind vindecarea.

Folosit in apa de baie ca lichid de inmuiere si eliminare a toxinelor

Folosit in apa de baie acesta aduna toxinele prezente pe suprafata pielii. Argila bentonite lasa pielea matasoasa, hidratata si mult mai putin inflamata.

Permite celulelor sa primeasca mai mult oxigen

Argila bentonite ajuta celulele sa primeasca mai mult oxigen deoarece are capacitatea de a extrage hidrogenul in exces din celule, lasand mai mult loc pentru oxigen. Atunci cand celule sunt oxigente mai puternic, te simit mai enrgizat si corpul se poate repara mult mai repede.

Alcalinizeaza corpul

Marea majoritate a mancarurilor au o reactie acida in corp, adica altereaza nivelul PH-ul preferat de organism. Persoanele care au o dieta nesanatoasa au o aciditate a corpului mai ridicata. De aceea stomacul trebuie sa depuna un efort suplimentar fiind necesar un acid mai puternic pentru a putea digera mancarea. De aici nevoia de a consuma mancare alcalina pentru a reface acest echilibru.

Pentru o digestei corespunzatoarea sunt necesare enzime ce provin din minerale alcaline, iar atunci cand nu consumama produse alcaline, aciditatea ramane ridicata si avem de suferit. Argila bentonite contine minerale alcaline care refac nivelul optim al PH-ului.

Probioticele

Argila bentonite stimuleaza productia de bacterii benefice sau probiotice si reduce productia de bacterii rele datorita eliminarii toxinelor si chimicalelor din organism. Un intestin sanatos asigura o absorbite corespunzatoare a nutrientilor, creste imunitatea sistemului imunitar influienteaza pozitiv dispozitia si imbunatateste functiile creierului. Cercetraile au demonstrat ca argila bentonite elimina anumite toxine precum aflatoxinele care se gasesc in nuci si anumite tipuri de cereale. Acumularea aflatoxinelor contribuie la boli de rinichi si aparitia diverselor tipuri de cancer. Datorita electronilor incarcati negativ din argila aceasta rezista actiunii puterinice a acizilor din intestine si reuseste sa se uneasca cu elemetele toxice din acesta.

Mentine sanatatea dintilor si a gingiilor

Gura este zona prin care corpul intra cel mai des in contact cu bacteriile si toxinele invadatoare. Argila bentonite absoarbe aceste substante din gura (dintre dinti, de pe gingii si de pe limba) inainte ca ele sa fie inghitite si sa cauzeze probleme de santate. Deoarece acest tip de argila are proprietati antibacteriene este des utilizat in pasta de dinti sau se poate amesteca cu apa pentru a fi utilizata zi de zi.

Purifica apa

Argila bentonite este o modalitate eficienta prin care se poate elimina o parte din floridele gasite in apa de baut. Combinata cu magneziu acesta argila purifica apa de la robinet putand fi folosita in viitor ca o modalitate economica de a purifica apa de la robinet.

O alternativa pentru pudra de bebelusi

Argila bentonite poate fi aplicata pe zonele in care pielea bebelusului este iritata sau rosie. Este o modalitate gentila si naturala de curatare. Poti aplica cantitati mici de pudra pe piele. Aceasta trebuie sa ramana cateva minute inainte de a fi indepartata.

Argila bentonite este de culoare gri sau crem (daca este alb luminous inseamna ca nu mai este buna), nu trebuie sa aiba miros si nici nu gust pregnant. Daca esti in cutarea unui mod sigur si ieftin pentru a indeparta toxinele din organism acesta este cea mai buna alternativa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu