marți, 28 aprilie 2015

Cum poti imbunatati sanatatea ficatului?



Ficatul este unul dintre cele mai active organe din corp, de la producerea bilei (necesara digestiei) pana la eliminarea toxinelor din organism , ficatul indeplineste peste 500 de functii diferite. Din nefericire datorita stilui de viata modern (consumului de fast-food, de alcool, funatului, stresului sau medicamentelor) bolile de ficat au crescut rapid. Nu este de mirare faptul ca ficatul devine lenes cauzand o serie de probleme precum: alergie, artrita, astm, respiratie urat mirositoare, oboseala, dureri de cap, migrene, sindromul colonului iritabil, digestie dificila si o serie de alte probleme. Inainte de a incepe orice fel de tratament este bine sa consulti un medic specialist.

Cel mai impresionant lucru despre ficat este capacitatea sa de a se regenera. Atunci cand i se ofera nutrientii necesari, o dieta sanatoasa, ierburi pentru ai imbunatati functionarea poate reveni la starea optima de functionare. Intarirea ficatului este una din modalitatile prin care iti poti creste nivelulu energetic, echilibra greutatea si starea generala de sanatate. Iata cativa pasi prin care iti poti ajuta ficatul sa se regenereze:

 Ficatul are nevoie de cantiati mari de vitamine si mineralepentru a functiona corespunzator. Ar trebui sa te bazezi pe o dieta bogata in fructe si legume cu continut ridicat de fibre.

Ficatul tau trebuie sa filtreze aditivii din mancare. Este necesar sa elimini mancarea procesata, mancarea ce contine aditivi artificiali, conservani sau coloranti. Astfel ii vei oferi o pauza.

Consuma din abunednta morcovi si sfecla, ambele actioneaza puterinic pentru a curata ficatul. Nu utia de legumele verzi, sunt bogate in clorofila (ceea care da plantelor culoarea verde) care ajuta la curatarea ficatului.

Incearca sa consumi 2 linguri de seminte de in pisate. Ele se fixeaza pe receptorii de hormoni, prevenind excesul hormonal din sange (precum xenogesteroni sintetici din plastic sau chimicale). Una dintre cele 500 de functii ale ficatului este sa filtreze hormonii in exces. Consumand seminte de in sau ulei de il poti ajuta sa functineze mult mai bine. Asezoneaza cu seminte de in cerealele, salatele ,painea sau il poti amesteca in diverse bauturi preparate la blender.

Sunt numeroase ierburi care imbunatatesc functionarea ficatului : radacina de papadie, turmericul, verbina, dracila precum si multe alte plante. Daca esti gravida sau ai alte probleme de sanatate este recomandat sa consulti un medic specialist.

Redu consumul de zahar rafinat si consumul de indulcitori sintetici.

Lecitina ajuta ficatul sa metabolizeze grasimile si sa reduca colesterolul. Contine o substanta denumita phosphatidylcholina, un acid gras esential care ajuta la mentinerea sanatatii celulelor ficatului si previne acumularea depozitelor de grasimi pe ficat. Lecitina reduce tensiunea ridicata, permitand vaselor de sange sa se relaxeze si sa permita astfel o mai buna circulatie a sangelui. Lecitina se gaseste in mod natural in lapte de soia, tofu, miso precum si oua organice. Ca supliment poti lua o capsula cu 4000 de grame de lecitina in fiecare zi.

Ia suplimete de calitate superioara ce contin minerale si multivitamine pentru a evita eventulalele deficient. Detoxifierea ficatului depine de numerosi nutrienti. Chiar si lipsa unui element poate cauza probleme. Poti consuma intre 1000- 2000mg de vitiamina C zilnic chiar daca mutivitaminele tale deja contin vitamina C.
Consuma mai mult usturoi, ceapa sau brocoli deoarece acestea contin sulf (substanta necesara pentru a intensifica activitatea enzimelor care au rol in a curate ficatul). Fara cantiatea necesara de sulf faza a doua de detoxifiere a ficatului nu poate mentie pasul cu prima faza astfel numeroase toxine devin mai periculoase in corp.

Incerca sa eviti consumul unor mese bogate, consuma mai putina mancare si mai des lasnd astfel timp suficient pentru digestive si procesare.

Legumele gatite la abur, saltele crude, legumele crude sau verdeturile amarui sunt benefice pentru curatarea ficatului. Consuma nuci si seminte crude si nesarate, prin continutul lor ridicat de acizi grasi si proteine ajuta la regenerarea ficatului.

Evita mancarurile grase si grele deoarece ele solicita mai mult ficatul. Evita margarina si uleiurile procesate sau orice alimente care le au in compozitie.

Incearca sa mananci cu cel putin trei ore inainte de a merge la somn, pentru a permite ficatului sa aiba timp suficient pentru a se ocupa de numerosele sale functii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu