miercuri, 22 aprilie 2015

Inlocuieste zaharul alb cu produse naturale



Pentru multi dintre noi  masa nu este completa fara desert. Insa zaharul alb adaugat in deserturi poate determina aparitia unei serii de boli precum: cresterea nivelului de zahar din sange, probleme cardiace si cresterea in greutate. Cea mai buna modalitate prin care putem mentine constant nivelul de zahar din sange este sa renuntam la zaharul procesat si sa il inlocuim cu surse naturale de zahar din fructe si miere. 

Unul din principalele motive pentru care corpul nostru simte nevoia da a consuma zahar este un dezechilibru nutritional. Printre inlocuitorii de zahar putem enumera : mierea, siropul de trestie de zahar, zaharul medicinal, fructele uscate dar si cele proaspete.

Mierea

Reperezinta un inlocuitor natural si sanatos al zaharului alb. Imbunatateste sanatatea inimii, previne gripa si febra si purifica sangele. Fiind de natura alcalina nu produce aciditate sau gaze. Persoanele cu tensinue ridicata ar trebui sa consume miere deoarece aceasta imbunatateste circulatia sangelui si reduce tensiunea ridicata. Mierea se dizolva usor in lichide si poate fi utilizata pentru a indulcii bauturile favorite sau in deserturi.

Fructele uscate

Putem enumera produse precum: stafide, smochine, curmale sau prune. Curmalele sunt o sursa bogata de potasiu, fier si vitamina B precum si o sursa excelenta de fibre. Persoanele care vor sa isi indulceasca mancarea cu zahar pot adauga in schimb o mana de stafide. Sunt suculente, dulci si contin aceeasi nutrienti ca si strugurii.

Daca ai probleme digestive, smochinele pot fi o solutie foarte buna. Sunt beneficie pentru persoanele asmatice si pentru persoanele care tusesc. Prunele au un indice glicemic scazut si sunt bogate in fibre care mentin sanatatea sistemului digestiv.

Fructele uscate ne vin in ajutor atunci cand simtim nevoia de a consuma ceva dulce. Pot fi adaugate cu usurinta in mancare pentru a inlocui adaosul de zahar.

Siropul de trestie de zahar

Desi zaharul este obtinut din trestie de zahar, in urma procesului de rafinare a acestuia se pierd marea a nutrientilor benefici. Siropul de trestie de zahar contine vitaminele B si C, si este bogat in calciu, magneziu si fier fiind indicat in tratarea anemiei.

Zaharul medicinal

Este utilizat in tratarea problemelor precum tuse, constipatie sau indigestie, avand un contiunut mineral ridicat. Este cel mai apropiat substitut al zaharului fiind prezent pe piata sub forma de pudra, forma solida sau chiar lichid.

Fructele

Cea mai buna variant pentru a asigura necesarul de zahar este reprezentata de consumul de fructe (portocale, banane, morcovi, papaya, mere, pepene, etc.) zaharul din acestea se gaseste intr-o forma mai putin concentrata, si prin urmare nu are drept consecinta crestrea drastica a nivelului de zahar din sange. Fructele au un gust minunat, sunt dulci si au zero grasimi.

Stevia

Stevia este o planta nord-americana cunoscuta pentru capacitatea sa de a scadea tensiunea ridicata. Este un digestiv care care reduce aciditatea din stomac si gazele dar pervine si obezitatea. Are un continut redus de calorii si protejeaza gingiile si dintii. Stevia este singurul indulcitorul recomandat pentru diabetici. La ora actuala pe piata sunt disponibile o serie de indulcitori cu extracte de stevie sub forma de pudra. Ele pot fi incorporate cu usurinta in alimentele consumate zilnic. Anumite tipuri de stevie nu trebuie si de aceea se adauga la sfarsit.

Poti include aceste alternative sanatoase in dieta zilnica pentru a iti imbunatati starea optima de functionare a organismului pe termen lung.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu