joi, 30 aprilie 2015

Surprinzatoarele beneficii ale cojilor de rodie



Rodiile sunt cunoscute atat pentru gustul lor extraordinar dar si pentru numerosele lor beneficii pentru sanatate. Cei mai multi dintre noi consumam micutele seminte din interior si aruncam coaja rosie. Insa asemenea fructului coaja are multe de oferit. Iata cateva dintre beneficiile cojii de rodii pe care nu le stiai: 

Lupta impotriva acneei, punctelor negre si iritatiilor- datorita proprietatilor sale vindecatoare coaja de rodie poate deveni eficineta in tratarea acestor probleme. Ea este bogata in antioxidanti care tin bacteriile si alte infectii la distanta.

Modalitati de utilizare: ia o mana de coi de rodii lasate sa se usuce la soare si coace-le intr-o tava in cuptor. Lasa-le sa se raceasca si apoi marunteste-le intr-un blender. Amesteca-le cu zeama de lamaie sau apa de trandafiri pentru a obtine o pasta pe care o aplici pe fata, in special pe zonele afectate de acne. Lasa acest amestec sa se usuce si apoi spala fata cu apa calduta.

Previne aparitia ridurilor si a semnelor de imbatranire- cojile opresc distrugerea colagenului din piele. Promoveaza cresterea celulara care reduce aparitia semnelor imbatranirii, actionand eficient impotriva ridurilor.
 
Modalitati de utilizare: ia doua linguri de coaja de rodie uscata si transformata in pudra pe care le amesteci cu putin lapte. Daca ai tenul uleios foloseste apa de trandafir in loc de lapte pentru a face pasta. Aplica pasta pe fata si lasa-o sa se usuce. Curata fata cu apa calduta. Incearca sa aplici acest tratament de cel putin 2 ori pe saptamana pentru rezultate mai bune.

Actioneaza asemenea unei creme naturale de inmuiere a pielii-Cojile de rodie sunt benefice pentru piele. Ele hidrateaza si protejeaza pielea de poluanti si toxinele din mediul inconurator. Reface echilibrul PH pielii. Acidul elagic prezent in coji blocheaza elementele ce contribuie la inmuierea  pielii, aceasta devenind supla si catifelata.

Modalitati de utilizare: mixeaza cojile de rodii pana devin un praf. Poti face pudra suficienta pentru o saptamana insa ea trebuie pastrata intr-un recipient etans. Ia doua linguri de pudra si amesteca-le cu iaurt pana obtii o pasta. Aplica ceasta pasta pe gat si fata si lasa sa actioneze pentru 10 minute si apoi clateste cu apa rece.

Este un scrub eficient pentru fata-Prin frecarea tenului cu coaja de rodie poti elimina celulele moarte precum si punctele negre.

Modalitati de utilizare: amesteca doua linguri cu pudra de coaja de rodie impreuna cu o lingura de zahar brun. Pentru a obtine o pasta adauga o lingura de miere, sau o lingura de ulei esential de avocado, sau orice ulei esential preferi. Maseaza energic pielea cu aceasta pasta, curata-te cu apa pentru a obtine o piele mai ferma. Nu uita de hidratare.

Blocheaza radiatiile solare daunatoare-Coaja de rodie contine agenti cu proprietati de blocare a radiatiilor solare daunatoare (UVA si UVB) care in timp duc la aparitia cancerului de piele.

Modalitati de utilizare: foloseste pudra e coaja de rodie pe care o amesteci cu o crema sau lotiune, aceasta solutie trebuie lasata la infuzat aproximativ 20 de minute. Pudra de coaja de rodie se poate amesteca si cu uleiuri esentiale si se aplica pe piele pentru a oferi o protective naturala impotriva radiatiilor daunatoare ale soarelui.

Impiedica pierderea parului si previne aparitia matretii-Modalitati de utilizare: amesteca pudra de coaja de rodie cu uleiul tau de par. Aplica acest amestec la radacina parului si maseaza energic. Lasa sa actioneze timp de doua ore dupa care iti poti spala parul cu un sampon sau poti lasa sa actioneze peste noapte.

Remediu pentru durerea de gat-Daca suferi de durere de gat sau de amigdale si ai nevoie de ceva care sa te scape rapid de durere coaja de rodie vine in ajutor.

Modalitati de utilizare: ia o mana de coji de rodie uscate si fierbe-le in apa. Strecoara apa si lasa cateva minute deoparte. Cand apa ajunge la o temperatura utilizabila fa gargara cu aceasta.

Ofera protectie impotriva bolilor de inima- cojile de rodie contin cantitati ridicate de antioxidanti care lupta impotiva bolilor periculoase ce ameninta sanatatea. Reduce nivelul colesterolului, reduce nivelul stresului si restabileste sanatatea inimii. Reduc stresul oxidativ si tensiunea arteriala.

Modalitati de utilizare: amesteca o lingura din pudra de coaja de rodie intr-un pahar cu apa calduta. Bea a cest amestec zilnic pentru a iti imbunatatii sanatatea inimii. Insa pentru aceasta este nevoie si de o dieta sanatoasa zi de zi.

Imbunatateste igiena dentara- coaja de rodie ajuta la tratarea unei serii de probleme dentare precum: respiratia urat mirositoare, gingivita, cariile sau cancerul de gura.

Modalitati de utilizare:  in un pahar cu apa adauga o lingura cu pudra de coaja de rodie si amesteca bine. Ta gargara de doua ori pe zi cu aceasta mixtura pentru a scapa de respiratia urat mirositoare. Maseaza gingiile cu pudra de coaja de rodie pentru a prevenii bolile, inflamrea sau sangerarea acestora.  Amesteca un praf de piper negru cu pudra de coji de rodie, si cu ajutorul degetelor aplic-o pe dinti si lasa sa actioneze timp de cateva minte. Astfel vei preveni caderea dintilor. Clateste-te cu apa dupa aproximativ 10 minute.

Imbunatateste sanatatea oaselor-datorita proprietatilor sale anti-bacteriene si anti-inflamatorii, cojile de rodii sunt eficiente in reducerea pierderii densitatii osoase, in special in cazul femeilor aflate la menopauza. Studiile au aratat ca daca consumama pudra de coaja de rodie putem imbunatati sanataea oaselor si putem preveni osteoporoza.

Modalitati de utilizare: adauga o lingura de pudra de coaja de rodie intr-un pahar cu apa si amesteca bine. Pentru a ii imbunatatii gustul poti adauga o lingura de zeama proaspata de lamamie. Este indicat ca aceasta bautura sa se consume seara.

Imbunatateste starea bolnavilor de guta-cojile contin tanini, care reduc inflamatiile intestinelor, inflamatia hemoroizilor, opreste sangerarea in timpul diareei si imbunatateste digestia.

Modalitati de utilizare: lasa la infuzat jumatate de cana de coji de rodie pentru aproximativ 30 de minute. Cand de inmoaie se pun in un blender si se adauga o lingura de seminte de cumina, trei cani cu lapte, un praf de sare si se mixeaza ingredientele. Bea acest lichid de cel putin trei ori pe saptamana pentru a combate hemoroizii, inflamatia intestinelor sau probleme digestive.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu