duminică, 22 martie 2015

Beneficiile consumului de apa cu lamaie



Consumul unui pahar de apa cu suc proaspat de lamaie confera numeroase beneficii, atat pentru corp cat si pentru minte. Iata cateva motive pentru care este indicat sa incepem ziua cu acest obicei sanatos.

O respiratie proaspata

Multi dintre noi ne confruntam cu respiratia urat mirositoare. Sucul de lamaie este unul dintre cele mai eficiente dezinfectante oferite de mama natura, fiind o alternativa matinala mult mai sanatoasa decat cafeaua. Este recomandat ca mixul de apa si lamaie sa fie consumat la temperatura camerei. Nu este nevoie sa ne ingrijoram in legatura cu aciditatea sucului de lamaie si a efectelor acestuia. A fi nevoie sa consumam litri de suc de lamaie pentru ca acesta sa afecteze calitatea smaltului dintilor. Pentru a evita orice fel de problema putem sa clatim gura cu apa proaspata.

Asigura echilibrul nivelului PH-ului din organism

Sucul proaspat de lamaie ajuta la mentinerea echilibrului PH din corp. Marea majoritate a oamenilor cred despre lamai ca sunt acide, cand de fapt au proprietati alcaline.

Imbunatateste functionarea sistemului digestiv

Sucul de lamaie contine acizi asemanatori cu sucurile gastrice produse de stomac. Consumul de suc proaspat de lamaie imbunatateste functionarea sistemului digestiv, mancarea fiind digerata mai repede si mai usor. Acest lucru este benefic pentru persoanele care sufera de indigestie, balonare sau arsuri gastrice.

Intareste sistemul imunitar

Consumul de apa si suc proaspat de lamaie ajuta la mentinerea sanatatii sistemului imunitar si a starii de alerta impotriva gripei si racelii. Sucul de lamaie permite corpului sa absoarba mai mult fier, element necesar mentinerii functionarii optime a sistemului imunitar.

Ajuta la repararea pielii

Unul dintre cele mai putin cunoscute efecte ale sucului de lamaie este ca are proprietati anti-imbatranire. Acidul din sucul de lamie contine un nivel ridicat de antioxidanti, care ajuta la eliminarea toxinelor si a radicalilor liberi din corp. Procesul de detoxifiere permite o regenerare celulara corespunzatoare, care se manifesta prin aparitia de celule tinere si un aspect mai tanar la pielii. Vitamina  C stimuleaza productia de colagen, proteina responasbila de elasticitatea pielii. Este cunoscut faptul ca dupa varsta de 40 de ani pielea incepe sa isi piarda elasticitatea (sau chiar mai devreme in functie de stilul de viata si de mostenirea genetica). Consumul zilinic al unui pahar cu apa si suc de lamaie imbunatateste si metine sanatatea pielii.

Curata si revitalizeaza tractul urinar

Sucul de lamaie este un diuretic natural (substante care ne fac sa urinam des si in cantitati mai mari), asigurand astfel curatrea si functionarea optima a tractului urinar. Pe termen lung consumul de apa cu lamaie are efect detoxifiant deoarece prin urina corpul elimina toxine. Eliminarea toxinelor mai rapid decat in mod normal reduce riscul de acumulare al bacteriilor in organism, prevenind aparitia a numeroase probleme de sanatate.

Detoxifieaza ficatul

Ficatul este organul care proceseaza substantele nocive. Persoanele care au un stil de viata dezechilbrat solicita mai mult acest organ. Consumul zilinc de apa cu lamaie intensifica secretia de fiere (substanta necesara digestiei). In acelasi timp regleaza secretia excesiva de fiere, asigurandu-se ca aceasta nu distruge tractul digestiv, in special stomacul (unde cauzeaza aparitia ulcerului).

Grabeste vindecarea si regenerarea

Vitamina C este una dintre cele mai importante componente ale regenerarii celulare. Un supliment santos de vitamina C asigura oase si dinti puternici, piele santoasa, vedere mai buna si articulatii sanatoase.

Reduce apetitul

Sucul de lamaie reduce apetitul fiind util persoanelor care vor sa piarda in greutate. Marea majoritate a retetelor de detoxifiere realizate in casa implica utilizarea sucului de lamaie proaspat, care nu doar ca ajuta la eliminarea toxinelor dar reduce apetitul pentru mancare solida. Sucul de lamaie confera senzatia de saturatie ducand astfel la eliminarea gustarilor dintre mese.

Apa in combinatie cu sucul de lamaie reduce nivelul colesterolului, regularizeaza tensiunea, reduce nivelul de zahar din sange si imbunatateste circulatia sangvina. Ajuta la indepartarea depresiei si anxietatii imbunatatind astfel sanatatea mentala.

Iata efectele surprinzatoare ale consumului zilnic al unui pahar de apa combinat cu zeama de la jumatate de lamaie.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu