sâmbătă, 28 martie 2015

Vitaminele si antioxidantii care au grija de piele



Exista un set de reguli simple ce asigura sanatatea si aspectul tanar al pielii. In principiu este nevoie sa ne ferim de razele soarelui, sa nu fumam si sa avem o dieta echilibrata. In plus o serie de vitamine si antioxidanti pot imbunatatii sanatatea pielii.

Importanta vitaminei C, vitaminei E si Seleniului pentru organism.

Studiile au aratat ca vitaminele C si E dar si selenium joca un rol important in protectia pielii impotriva radiatiilor solare si cancerului de piele, reducand ridurile asociate cu inaintarea in varsta. Antioxidantii accelereaza sistemul natural de aparare al pielii.

Anumiti doctori recomanda suplimente de vitamina C (intre 1000 – 3000 de miligrame), vitamina E (aproximativ 400 de unitati) si selenium ( 100- 200 micrograme) pentru a putea beneficia de rezultate vizibile.

Coenzima Q10

Este un antioxidant care se gaseste in mod natural in corpul nostru. Ea ajuta la cresterea celulelor si ofera protectie impotriva cancerului. O scaderea a nivelelui natural de coenzima Q10 din organism contribuie in timp la imbatranirea pielii. Studiile efectuate au demonstrat ca aplicarea de coenzima Q10 pe piele minimizeaza aparitia ridurilor.

Acidul alfa-lipoic

Cand acest antioxidant este aplicat sub forma de crema ajuta la protectia pilelii impotriva soarelui. Studiile efectuate au indicat ca o crema cu concentratie intre 3- 5%, aplicata zilnic pe piele reduce efectele cauzate de radiatiile solare.

Acidul retinoic

Acidul retinoic este o forma activa a vitaminei A in piele si cheia oricarui prosudus anti-imbatranire. Acest acid trateaza ridurile fine, petele cauzate de imbatrinire dar si pielea afectata de soare. Tratamentul cu acid retinoic a redat elasticitatea fibrelor si a redus aparitia ridurilor. Produsele pe baza de acid retinoic vin sub forma de crema sau gel si trebuie aplicate o singura data pe zi. Daca este aplicata in concentratii prea mari sau de prea multe ori pe zi cauzeaza iritatii, uscarea pielii si exfoliere. Este recomandat sa se inceapa utilizarea de produse cosmetice cu un continut redus de acid retinoic.

Flavonoizii (gasiti in ceai verde si ciocolata)

Flavonoizii care se gasesc in ceaiul verde sunt niste antioxidanti puternici care protejeaza pielea de cancer si inflamatii. Studiile au arata ca femeile care au consumat timp de o luna produse bogate in flavonoizi (precum cacao) aveau o piele mai fina decat cele care au consumat mai putine produse bogate in flavonoizi. Femeile al caror ten a fost trata cu extracte de ceai verde, erau mai bine protejate impotriva efectelor expunerii la soare.

Vitamina B

Vitamina B este esentiala pentru functionarea organismului, in principiu a celulelor pielii. Este important sa consumam produse bogate in vitamina B precum: pui, oua si grane deoarece deficient de vitamina B poate cauza problem ale pielii.

Companiile care comercializeaza produse cosmetice pretind ca produsele lor au efecte miraculoase. Desi suplimentele si produsele cosmetice sunt testate pentru siguranta, beneficiile nu sunt de multe ori vizibile. Multe dintre aceste produse susutin ca au in componenat numerosi antioxidanti si vitamine (precum C si E) insa este extrem de greu de urmarit cantitatile exacte de astfel de substante. Vitaminele si antioxidantii trebuie sa se regaseasca in concentratii suficient de mari si corecte pentru a fi eficiente.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu