De multe ori prefer sa gatesc ceva proaspat, rapid si consistent. Atunci cand sunt pe fuga si nu am mult timp la dispozitie aleg de cele mai multe ori pastele. Sunt gata repede, sunt foarte gustoase si versatile. Favoritele mele sunt “Pastele cu ton”. Si pentru 2 persoane folosesc :
-250 grame de paste (Barilla, spaghete nr.5), fiecare poate utiliza
ce tip de fainoase prefera;
-aproximativ 180 grame de pulpa de rosii (sau cei norocosi
pot folsi bullion de casa);
-o mana de busuioc proaspat
( cam 40 de grame) sau busoioc uscat;
-parmezan ras;
-3 catei de usturoi;
-sare, piper sau ardei iute (eu am folosit piper cayenne);
-un varf de lingurita de zahar;
Pentru incepute o oala cu apa la fiert. Apa trebuie sarata,
astfel incat sa obtinem concetratia de sare a apei de mare (asa ne sfatuiesc italienii ). Dupa ce apa da in clocot se adauga
pastele si se lasa la fiert pana sunt aproape gata, aproximativ 7 minute.
Cat timp pastele fierb avem suficinet timp sa pregatim
sosul. Intr-o tigaie punem o lingura de ulei, eu il folosesc pe cel din conserva de ton, si surplusul de
ulei din conserva il scurg
. Cand se incinge uleiul punem usturoiul tocat marunt, piperul si piperul cayenne, si lasam totul la calit timp de un minut amestecand din cand in cand. Adaugam si tonul in ulei, continuand sa amestecam. Este randul sosului de rosii sa fie incorporat.
. Cand se incinge uleiul punem usturoiul tocat marunt, piperul si piperul cayenne, si lasam totul la calit timp de un minut amestecand din cand in cand. Adaugam si tonul in ulei, continuand sa amestecam. Este randul sosului de rosii sa fie incorporat.
Daca sosul rezultat este prea gros trebuie diluat cu putina apa fierbinte de la
paste. Comndimentam cu putina sare si
varful de lingura de zahar, nu trebuie foarte mult sare deoarece este
suficienta in paste dar si in parmezan. Punem tigaia cu sosul de paste deoaprte
si acum ne ocupam de paste.
Dupa ce au fiert, trebuie scurse si pastrat cam 250 ml (un
pahar ) din apa in care au fiert. Dupa ce am scurs pastele le punem peste sosul
din tigaie si le amestecam. Punem cratita pe foc si adaugam apa in care au
fiert pastele. Se lasa la fiert pana cand sosul mai scade si se ingroasa. Se ia
cratita de pe foc si se adauga busuiocul
proaspat, tocat marnut si se mai amesteca o data. Parmezanul se adauga in
farfurie, in functie de preferintele fiecaruia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu