Scortisoara este unul dintre cele mai vechi condimente, fiind folosit inca din perioada
Egiptului Antic atat pentru aroma sa, dar si pentru scopuri medicinale. In acele
timpuri scortisoara era considerata mai pretioasa decat aurul. Scortisoara este
mentionata in una din caritle de medicina botanica chinezea ce dateaza din
anul 2700 i.e.n. Scoartisoara este eficienta in tratarea unui numar mare de
afectiuni.
Controlul nivelului de zahar din
sange- Studiile au relevat ca scortisoara, prin elementele din
compozitia sa poate fi utila persoanelor care sufera de rezistenta la insulina.
Ea este des utilizata de cei care sufera de diabet de gradul doi, pentru a controla variatiile de zahar din
sange.
Scortisoara de Ceylon este mai des utilizata decat cea de
Cassia deoarece are cantitati mai reduse de cumarina (aceasat substanta in
cantitati ridcate afecteaza santatea ficatului).
Infectiile cauzate de candida-
Scortisoara actioneaza eficient impotriva infectiilor rezistente la medicamente.
Studiile au arata ca uleiul de scortisoara a fost cel mai eficent impotriva Candidei. Ceaiul infuzat cu
ulei de scortisoara pote fi o modalitate excelenta de a combate infectiile
interne cu Candida si pentru a creste rezistenta sistemului imunitar.
Sindromul intestinului iritabil
(SII)- Folosita ca digestiv, scortisoara reduce considerabil disconfortul
cauzat de SII in special balonarea. Scortisoara distruge bacteria, vindeca infectia si permite sucurilor gastice sa
functioneze normal. Crampele si durerile de stomac pot fi diminuate prin
consumul zilnic a doua cesti de ceai de scortisoara.
Artrita si osteoporoza-
Anumite persoane afirma ca in urma consumului de ceai de scortisoara au obsevat
o reducere a durerilor cauzate de artrita. Scortisoara contine un nivel ridicat
de mangan care este util pentru
intarirea oaselor (persoanele care au lipsa de minerale au probleme cu
osteoporoza).
Proproietati antibacteriene si antimicrobiale-
Scortisoara are capacitatea de ai inhiba cresterea bacteriilor. Acesta poate fi
unul din motivele pentru care este des utilizat in bucataria asiatica. In afara
de aroma extraordinara, in combinatie cu alte condimente precum turmericul si
chilli reprezinta o metoda excelenta de conservare
fara a utiliza refrigerarea.
Neutralizeaza mirosuri neplacute-
Uleiul pur di frunze de scortisoara nu numai ca miroase foarte bine, dar
actioneaza si ca un neutralizator de mirosuri omorand bacteriile care creaza mirosuri neplacute. Sunt necesare
cateva picaturi de ulei de scortisoara in apa difuzoarelor speciale si in
cateva minute mirosurile sunt neutralizate. Uleiul de scortisoara diluat poate
fi folosit pentru curatarea toaletelor, podelelor, suprafetelor din bucatarie
pentru a indeparat mirosurile neplacute. Este o modalitate mult mia buna decat
utilizarea substantelor chimice. Mirosul de scortisoara imbunatateste
dispozitia in special in serile lungi de iarna.
Antioxidant puternic- Scortisoara
este unul dintre primi sapte antioxidanti
din lume (antioxidantii impiedica formarea radicalilor liberi, principalii
responsabili de formarea aparitia canceroase). Antioxidantii sunt benefici
pentru intreg organismul, reparand orice tip de celula din organism.
Pierderea in greutate-
Scortisoara are un efect de subtiere a sangelui si prin urmare a cresterii
circulatiei sangvine. Crestrea circulatiei sangelui implica o accelerare a metabolismuli care poate
fi utila in lupta impotriva kilogramelor in plus. O atentie deosebita este
necesara in cazul persoanelor care utilizeaza medicamentatie pentru subtierea
sangelui.
Terapia prin masaj- Scortisoara
este un bine cunoscut agent de incalzire.
Combinata cu un ulei este eficienta in relaxarea si reducerea durerilor musculare.
Doua, trei picaturi de ulei de scortisoara adaugate in cada pregatita pentru
baie ajuta la relaxare.
Proprietati antifungice-
Puternicele proprietati antifungice ale scortisoarei fac din aceasta remedial natural
perfect impotriva unor afectiuni fungice precum ciuperca piciorului. Se pot
utiliza bete de scortisoara sau cateva picaturi de ulei de scortisoara in apa in
care se spala picioarele (rezultatele trebuie sa apara in trei zile de la
inceperea tratamentului).
Raceala si tuse- Inca de
la primele semene de raceala, stranut sau senzatie de mancarime in gat se
administreaza ceai de scortisoara. Acesta opreste extinderea bolii. Acest lucru
se datoreaza faptului ca este un puternic antioxidant si intensifica circulatia
sangvina imbunatatind nivelele de oxigen din sange.
O lingura de praf de scortisoara contine aceeasi cantitate
de antioxidanti ca o cana cu afine. Proprietatile natural antimicrobiene ale
scortisoarei lupta efficient inmpotriva E.
colli. Suplimentele de scortisoara sunt utile insa utilizate in exces pot
cauza efecte secundare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu