luni, 16 martie 2015

Totul despre ghimbir...



Ghimbirul este folosit pentru a trata starile de greata si pierderea apetitului. Anumite persoane il utilizeaza atunci cand au infectii ale tractului respirator superior, tuse, dureri menstruale, artrita si dureri musculare. Sucul de ghimbir este aplicat pe piele pentru a trata arsurile. Ghimbirul condimenteaza diverse bauturi si mancaruri de pe piata si aromatizeaza numeroase produse cosmetice. Elementele din componenta ghimbirului sunt folosite pentru a obtine medicamente laxative si medicamente pentru reducerea gazelor intestinale.

Ghimbirul este folosit in China de peste 2000 de ani pentru a ajuta digestia, a trata diareea, starile de voma si durerile de stomac. Ghimbirul este un element principal in medicina Ayurvedica (o medicina veche ce provine din subcontinentul Indian). Acum aproximativ 2000 de ani ghimbirul a fost exportat din India catre Imperiul Roman unde a fost vaolrificat atat pentru calitatile sale medicinale dar si culinare. 

Ghimbirul a continuat sa fie utilizat si dupa caderea Imperiului Roman, arabii fiin cei care asigurau negotul acestui contiment exotic. In perioada medievala ghimbirul era utilizat cu precadere in dulciuri. In secolele XIII si XIV ghimbirul si piperul erau condimentele cele mai des comercializate. 

Studiile efectuate de Universitatea din Minnesota au arata ca ingredientele care dau aroma ghimbirului pot fi utile in combaterea in cresterea celulelor de cancer corectal.

Fiind un puternic anti-inflamatoar ghimbirul reduce durerile musculare. Cercetarile facute de cei de la “Journal of Pain” au indicat ca ghimbirul, prin componentele sale juta la blocarea si formarea compusilor inflamatorii. Datorita proprietatilor sale antioxidante ghimbirul ajuta la reducerea inflamatiilor preexistente.
Cercetarile efectuate au aratat ca aproximativ 70% dintre pacientii cu cancer care urmeaza tratamente cu chimioterapie au stari de grata si vomita. Starile de voma sunt eliminate efcient prin medicamente insa starile de greata persista. Consumul de ghimbir inainte de tratamentul chimioterapeutic poate reduce considerabil starile de greata.

Ghimbirul contine magneziu si zinc elemente esentiale pentru sanatatea sistemului cardiovascular. Este utilizat de femeile gravie pentru a reduce greturile matinale. Persoanele care sufera de artrita dureroasa si care au consumat ghimbir au observat o reducere a durerilor si o mobilitate mai buna a incheieturilor.

Medicina traditionala chineza prescrie ghimbirul pentru tratarea simptomelor de raceala si gripa. Radacina actioneaza asemenea unui antistamin si unui decongestionant, ajutand astfel la imbunatatirea starii generale.

Ghimbirul creste temperatura corpului, intensificand arderea caloriilor din organism (fara a face exercitii fizice) fiind util persoanelor care vor sa piarda in greutate. Datorita efectului sau termic reduce senzatia de foame.

Studiile efectuate de Universitatea din Columbia au aratat ca ghimbirul impreuna cu medicamentele bronhodilatante ajuta la relaxarea si netezirea muschilor din zonele cailor respiratorii.
Ghimbirul este extrem de sensibil la caldura si oxigen, de aceea trebuie depozitat in locuri racoroase si uscate dar nu pentru perioade indelungate de timp. 

Pentru a face ceai, se curata coaja ghimbirului si se taie o bucata de aproximativ 5 centimetrii. Aceasta se feliaza si lasa la infuzat in 500ml de apa fierbinte pentru aproximativ 20 de minute. Apoi se indeparteaza feliile de ghimbir si se adauga miere si lamaie dupa gust. Feliile de ghimbir se consuma dupa ce ceaiul a fost baut. Pentru a actiona eficient este recomandat sa se consume trei cani de ceai pe zi inainte de masa.
Inainte de inceperea tratamentului cu ghimbir este indicat sa se consulte un medic.
 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu